Opbrengst zonnepanelen eenvoudig verbeteren

By | July 28, 2022

Zonnepanelen zijn een geweldige manier om duurzame energie op te wekken, maar hun efficiëntie kan soms te wensen overlaten. Als u de hoeveelheid stroom die uw zonnepanelen produceren wilt maximaliseren, zijn er een paar dingen die u kunt doen om hun opbrengst te verbeteren.

Eén manier om de opbrengst van uw zonnepanelen te verhogen is ervoor te zorgen dat ze schoon zijn. Stof, vuil en ander vuil kunnen de hoeveelheid zonlicht die op het paneel valt verminderen, waardoor het paneel minder effectief wordt. Was uw panelen regelmatig, of huur iemand in om dit voor u te doen, zodat ze optimaal blijven werken.

Een andere manier om meer vermogen uit uw zonnepanelen te halen, is ze te installeren op een plaats met direct zonlicht. Als het paneel in de schaduw ligt van bomen of gebouwen, zal het niet zoveel stroom kunnen opwekken. Probeer de panelen zo te plaatsen dat ze op een zonnige plek staan, en u zult een toename van de opbrengst zien.

Ten slotte kunt u de opbrengst van uw zonnepanelen ook verbeteren door een trackingsysteem te installeren. Dit systeem volgt de zon als deze langs de hemel beweegt, en zorgt ervoor dat het paneel altijd in direct zonlicht staat. Dit is een duurdere optie, maar het kan leiden tot een aanzienlijke verhoging van de stroomproductie.

Met deze tips kunt u ervoor zorgen dat uw zonnepanelen zo efficiënt mogelijk werken en zoveel mogelijk stroom opwekken. Met een beetje zorg en aandacht kunt u het maximale halen uit uw investering in hernieuwbare energie. Er is geen volledige controle over de hoeveelheid energie die door zonnepanelen wordt opgewekt. Het heeft bijvoorbeeld geen invloed op hoeveel uur de zon schijnt of waar je woont. Toch kunt u het rendement van zonnepanelen op verschillende manieren verhogen, waaronder:

– Kies high power zonnepanelen bij Nominaal vermogen
– Bepaal zorgvuldig het aantal te plaatsen zonnepanelen en de exacte plaatsing

Plaats omvormers bij de panelen

Niet alleen is het belangrijk om aandacht te besteden aan de kwaliteit van de zonnepanelen, ook de omvormer is de nodige aandacht waard. Kies een omvormer die zeer efficiënt en betrouwbaar is. Zorg ervoor dat het vermogen van de omvormer goed overeenkomt met het totale piekvermogen van de module. Over het algemeen is het aan te raden om te beginnen met een omvormer die 20% of minder of 10% groter is dan het vermogen van het zonnepaneel.

Erkende installateurs kunnen u hierover informeren. Ook is het verstandig om bij het kiezen van een omvormer rekening te houden met het leven. De gemiddelde levensduur van een zonnepaneel is 25 jaar. In deze periode moeten kwalitatief hoogwaardige omvormers gemiddeld een keer worden vervangen. Standaard wordt het zonnepaneel in serie geschakeld met de stringomvormer. Het is als een kerstverlichting. Het belangrijkste nadeel van dit type omvormer is dat als de prestatie van één zonnepaneel verslechtert (bijvoorbeeld schaduw, vuil, veroudering, etc.), de prestatie van alle zonnepanelen zal verslechteren. Kies voor maximale efficiëntie een speciale omvormer met een power optimizer. Dit zijn regelapparaten die elk zonnepaneel individueel optimaliseren. Ook heeft de prestatievermindering van het ene zonnepaneel geen invloed op de andere panelen.

Teruglevering en verbruik

Zonnesystemen zijn pas echt voordelig als verbruik en aanbod in evenwicht zijn. De niet verbruikte zonne-energie wordt teruggeleverd aan het net. Als je ook je verbruik vermindert, bespaar je veel geld op je zonnepanelen. Heb je een slimme meter, gebruik dan de Energie-app en Mijn Verbruik om inzicht te krijgen in verbruik en teruglevering. De geleverde zonnestroom wordt berekend op basis van het jaarverslag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.