Fitnesapparatuur kopen? Overweeg deze toestellen!

By | July 26, 2022

Trainen wanneer je maar wil zonder te veel geld te moeten uitgeven? Dat kan als je een thuisgym maakt. Er is heel wat fitnessapparatuur die je dan kan kopen, maar een loopband, roeitrainer, crosstrainer en hometrainer mogen zeker niet uit je gym ontbreken. Wij vertellen je waarom!

Loopband: veelzijdig fitnessapparaat

Een loopband is een fantastisch fitnessapparaat, want je kan er je buik, dijen, benen, billen en rug mee trainen en het is erg afwisselend. Zo kan je het gebruiken om te hardlopen, joggen en wandelen. Daarnaast kan je heuvels instellen en daarbij de hellingsgraad bepalen om het uitdagender te maken. Een loopband zorgt er dus voor dat trainen leuk en spannend blijft. Bovendien is dit toestel geschikt voor zowel beginners als gevorderden.

Nadelen

Elk soort fitnessapparaat heeft zijn eigen voor- en nadelen. Het nadeel van een loopband is vooral dat het voor veel belasting op de gewrichten zorgt, vooral als je hardloopt. Tijdens het lopen komen je voeten namelijk helemaal los van de grond. Dat zorgt ervoor dat je voeten, enkels en knieƫn je hele gewicht moeten dragen en daardoor harde klappen ontvangen wanneer je neerkomt. Een kwalitatieve loopband dempt de schokbelasting wel aanzienlijk. Maar in dat geval zal je redelijk wat geld kwijt zijn.

Roeitrainer: bouwt stilletjes spiermassa op

Een roeitrainer is ook een interessant fitnessapparaat, omdat je er op een gezonde manier spiermassa mee kan opbouwen. Daarnaast versterkt het je cardiovasculaire functies en verbetert het je uithoudingsvermogen. Een roeitrainer is tevens geschikt voor alle leeftijden, ook voor ouderen. Er wordt namelijk geen druk op gewrichten gelegd waardoor het kan gebruikt worden door mensen met gewrichtsproblemen. Ook voor beginnende sporters is het een goede optie, want dankzij de prettige beweging houd je het lang vol.

Nadelen

De nadelen van een roeitrainer zijn dat het veel lawaai maakt en dat het duur is in aanschaf. Doordat er continu dezelfde bewegingen worden gemaakt, kan het trainen ook saai worden. Een roeitrainer koop je daarom het best in combinatie met andere fitnesstoestellen. En een ander nadeel: lange mensen moeten opletten. Niet alle roeitrainers zijn namelijk geschikt voor mensen langer dan 190 cm.

Crosstrainer: traint je hele lichaam

Steeds meer mensen besluiten om een crosstrainer te kopen. Het is dan ook een handig toestel dat het je mogelijk maakt om je hele lichaam te trainen en je algehele conditie te verbeteren. Een crosstrainer helpt ook goed bij afvallen, beter dan dan een loopband of fiets. Daarnaast is er een minimale belasting van de gewrichten waardoor het door mensen van iedere leeftijd kan gebruikt worden, alsook door mensen die aan het revalideren zijn.

Nadelen

Een crosstrainer biedt je weinig variatie. Daarnaast zit er een maximaal gewicht aan vast. Hoeveel je maximaal mag wegen, hangt af van toestel tot toestel. Mensen met overgewicht doen er dus goed aan om het maximale belastbaar gewicht op voorhand te bekijken.

Hometrainer: zorgt voor een comfortabele work out

Trainen op een hometrainer is iets dat je lang volhoudt, omdat het toestel gemaakt is voor je comfort. Zo is het voorzien van een verstelbaar zadel en meestal uitgerust met een ventilator. Doordat het aangenaam blijft, motiveert het je om langer door te gaan. Het is zelfs mogelijk om tijdens het trainen je series te bekijken. De hometrainer is dus zonder twijfel het meest aangename fitnestoestel op de markt.

Het is daarnaast geschikt voor mensen van verschillende leeftijden en vooral ideaal voor warming up en het verbeteren van je conditie. Het is bovendien goedkoop in vergelijking met andere toestellen.

Nadelen

Een hometrainer traint voornamelijk je benen en doet niets voor je armen. Het is dus geen goede voorbereiding voor het trainen van je bovenarmen. Daarnaast zijn de bewegingen eentonig waardoor je het toestel snel beu kan raken.

Leave a Reply

Your email address will not be published.